Πρόγραμμα eTwinning "Miles of Meals"

 

Παρουσίαση του προγράμματος eTwinning με θέμα

"Miles of Meals"

 

Με το έργο "Miles of Meals, το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στην πραγματοποίηση προγράμματος eTwinning. Το eTwinning είναι μια μεγάλη ηλεκτρονική κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης και προσφέρει μία ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών από χώρες της Ευρώπης. (για περισσότερες πληροφορίες: https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm)

 

To συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί με συνιδρυτές την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή ελέγχου των προγραμμάτων eTwinning και των δύο χωρών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Πολωνία.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος, μαθητές της Α' και Β' Λυκείου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Παπαχρήστο Νέστορα και Οικονομίδου Πολυτίμης , θα ανταλλάξουν πληροφορίες για την εξέλιξη της διατροφής στη χώρα τους και τις επιδράσεις της στην υγεία, τον τρόπο ζωής και την λαογραφία με άλλους Ευρωπαίους μαθητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων.

 

Το έργο έχει σκοπό να παρουσιάσει την διατροφική διαδρομή που ακολούθησαν διαφορετικά έθνη εξαιτίας διαφορετικών αναγκών και συνθηκών, έτσι ώστε να προάγει την αμοιβαία κατανόηση διαφορετικών τροφικών πολιτισμών, να κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στο τότε και στο τώρα και να δημιουργήσει καλές διατροφικές πρακτικές στις μελλοντικές γενιές. Για να επιτευχθεί ο σκοπός του προγράμματος, οι μαθητές θα αναλάβουν τους ρόλους του επιστήμονα, αρχαιολόγου, μελετητή τροφίμων, διατροφολόγου και σεφ και θα διανύσουν ένα χρονικό μονοπάτι πολλών μιλίων γευμάτων. Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού τους, οι μαθητές θα προβάλλουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους και στις άλλες χώρες, στην αγγλική γλώσσα, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία.

 

Μέχρι στιγμής, οι μαθητές έχουν παρουσιαστεί στους ευρωπαίους εταίρους τους μέσω του twinspace, την πλατφόρμα του eTwinning, έχουν δημιουργήσει netiquette και λογότυπο για το έργο και έχουν συμμετάσχει σε διαδικτυακή ψηφοφορία για την ανάδειξη του λογότυπου που θα αντιπροσωπεύει το έργο. Επίσης, έχουν επεξεργαστεί έγγραφα google.doc, έχουν δημιουργήσει παρουσιάσεις και έχουν παραγάγει video. Οι εργασίες των μαθητών έχουν παρουσιαστεί με ψηφιακά εργαλεία όπως τα: Genially,Canvas, logo creators, Storyjumber, pixlr editor, vimeo.

 

Δείτε εδώ την αφίσα του προγράμματος.